Presentacions

El Port Vell forma part de l'Associació Internacional de Villes et Ports (AIVP) i ha realitzat diverses ponències als congressos que l'Associació organitza arreu del món.
 • Vint anys gestionant el Port Vell de Barcelona

  Congrés Stockholm Cities & Ports innovating for an inter-dependent future. Estocolm, Suècia, 2008. Ponent: Enrique Caldentey

  Amb 12 anys d'experiència, G.U. Port Vell ha desenvolupat un model de gestió que introdueix elements i procediments innovadors en matèria de cohesió social amb la relació amb els concessionaris, amb les institucions i els sectors econòmics i socials i ha aconseguit, mitjançant una explotació selectiva i controlada dels espais públics, posicionar el Port de Barcelona al capdavant del desenvolupament econòmic i social.

  Document pdf en anglés.

  Descarrega PDF

 • Barcelona, un marc de vida atractiu que integra el desenvolupament portuari

  Congrés de l'Association Internationale Villes et Ports (AIVP). Buenos Aires, Argentina, 2010. Ponent: Adolf Romagosa

  El dinamisme de la ciutat de Barcelona, la imaginació i la tenacitat de les institucions juntament amb la il·lusió dels ciutadans, ha aconseguit transformar la ciutat al llarg dels últims anys i situar la marca "Barcelona" en l'escenari mundial. L'atractiu que ha suposat la transformació d'una part dels espais portuaris en zones d'ús públic i la ferma aposta pel sector dels creuers han contribuït decididament a aquest dinamisme que presenta avui la ciutat.

  Document pdf en castellà.

  Descarrega PDF

 • Port Vell: punt de trobada

  Presentació a Abu Dhabi, Emirats Àrabs Units. Ponent: Adolf Romagosa

  La ciutat i el Port de Barcelona comparteixen un projecte comú, amb el Port Vell com a paradigma de la integració entre el port i la ciutat, com a punt de trobada. Per entendre com Barcelona s'ha arribat a situar en una posició de lideratge mundial envejable, cal recordar quines són les variables imprescindibles per a revitalitzar una ciutat i el seu port i tenir en compte la importància d'un catalitzador com les Olimpíades, que projecta la imatge de la ciutat al món i converteix la transformació urbanística de Barcelona en un model d'èxit.

  Document pdf en castellà.

  Descarrega PDF